Aanvullende gege­vens vanaf 2025 ook voor akker­bouwers

Vanaf 2025 moeten alle bedrijven ‘Aanvullende gegevens’ indienen bij RVO. Heb je bijvoorbeeld een akkerbouwbedrijf? Dan geldt dit ook voor jou.

Aanvullende gegevens

‘Aanvullende gegevens’ verstrek je jaarlijks aan RVO. Het gaat hierbij onder andere over de eindvoorraden meststoffen en de aanvoer van kunstmest in het voorgaande jaar. De ‘Aanvullende gegevens’ voor 2024 geef je uiterlijk 31 januari 2025 door.

Voor alle bedrijven

Tot nu toe gold de verplichting om ‘Aanvullende gegevens’ in te dienen voor derogatiebedrijven en bedrijven die met hun landbouwhuisdieren meer dan 170 kg stikstof per hectare produceren. Vanaf 2025 geldt dit ook voor andere bedrijven zoals akkerbouw- en tuinbouwbedrijven.

Van belang voor gebruiksnormberekening

RVO kan jouw gegevens gebruiken om in te schatten of je binnen de gebruiksnormen bent gebleven. Als je nog geen berekening hebt gemaakt is het verstandig om dit alsnog te doen voordat je jouw gegevens indient.

Heb je vragen over de aanvullende gegevens? Neem gerust contact op.

Gineke Welleweerd
Gineke Welleweerd Senior adviseur agro

Inzicht in jouw agrarische onderneming?

Je wilt de juiste keuzes maken voor jezelf en jouw agrarische onderneming. Daarvoor is het belangrijk dat je (realtime) inzicht heeft in financiële kengetallen. Wij maken dit voor je mogelijk met het agro dashboard, waarbij je met een gebruiksvriendelijk en helder dashboard onder meer op de hoogte bent van (mutaties in) de liquiditeit, opbrengsten, kostprijs, brutomarge, debiteuren en crediteuren.

Meer over het agro dashboard
Agro dashboard melkprijs
Gineke Welleweerd
Gineke Welleweerd Senior adviseur agro