Alleen mest eigen bedrijf forfaitair afvoeren

Wil je mest forfaitair afvoeren, bijvoorbeeld via Boer-boer-transport of naar eigen natuurterrein? Dan is dit alleen toegestaan met op het eigen bedrijf geproduceerde mest.

Ook bij afvoer naar eigen natuurterrein en naar particulier

Bij de meeste forfaitaire mestafvoer, zoals bij Boer-boer-transport en afvoer via de Vogelaarvariant, is al langer de regel dat dit alleen toegestaan is met op het eigen bedrijf geproduceerde mest. RVO heeft onlangs aangegeven dat dit nu ook geldt bij forfaitaire afvoer naar eigen natuurterrein en naar particulieren.

Gewogen en bemonsterd afvoeren

Is mest niet geproduceerd op jouw bedrijf? Of voldoe je niet aan andere voorwaarden van het forfaitaire transport? Dan moet je de mest gewogen en bemonsterd afvoeren.

Heb je vragen over mest forfaitair afvoeren? Neem dan gerust contact op.

Mark Scholten Linde
Mark Scholten Linde Adviseur agro
Realtime inzicht

Als agrarisch ondernemer sta je telkens weer voor nieuwe uitdagingen; de agrarische sector is immers continu in beweging. Denk aan veranderende wet- en regelgeving en de sterk fluctuerende markt. Je weet er waarschijnlijk alles van. Je wilt de juiste beslissingen nemen, en dat begint met inzicht in je eigen agrarische onderneming. Het agro dashboard brengt je verder!

Lees meer
Mark Scholten Linde
Mark Scholten Linde Adviseur agro