Teruggaaf of naheffing gedifferentieerde premie Whk

Te veel of te weinig premie Whk
Er zijn twee situaties waarin het kan voorkomen dat je te veel of te weinig premie Whk betaalt.
Dat kan gebeuren als je te laat, dat wil zeggen na 1 januari, een gedifferentieerd premiepercentage Whk van de Belastingdienst ontvangt. In zo’n geval kan het ontvangen percentage afwijken van het percentage dat je in de aangifte loonheffingen hebt gebruikt. Dit kan ook gebeuren als je een starter bent en pas na de eerste aangifte loonheffingen een gedifferentieerd premiepercentage Whk ontvangt.
Maar ook als je op tijd een gedifferentieerd premiepercentage Whk ontvangt, kun je te veel premie Whk betalen. Dit kan gebeuren als je bezwaar maakt tegen de beschikking waarin het premiepercentage is opgenomen en de Belastingdienst dit percentage daarna moet bijstellen.
Geen correctie, maar formulier
In de hiervoor beschreven situaties hoef je geen correctie te versturen voor de gedifferentieerde premie Whk, maar kun je via een formulier verzoeken om een teruggaaf of naheffing van de premie.
Let op! Je kunt dit doen voor de jaren 2020 tot en met 2024 én 2025 via het volgende formulier.
Dit bericht is gebaseerd op de wet- en regelgeving zoals die gold op de publicatiedatum en bevat een algemene beschrijving. Onze adviseurs adviseren je graag over de actuele mogelijkheden voor jouw specifieke situatie. Heb je vragen over de gedifferentieerd premiepercentage Whk? Neem gerust contact met ons op.

Controleer de Whk-beschikking en bespaar mogelijk duizenden euro’s
Als werkgever betaal je premie voor de Werkhervattingkas (Whk). Controleer deze beschikking goed. Dit heeft meerdere ondernemers tussen de € 20.000 en € 50.000 bespaard! Lees in deze blog waar je op moet letten.
Vond je dit interessant?
De ontwikkelingen gaan razendsnel. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang daarbij gratis tips en inspiratie.
Door het invullen van je gegevens geef je de Jong & Laan toestemming voor het verzenden van de nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring.
