Wets­voorstel Wet werken waar je wilt verworpen door Eerste Kamer

Waar de Tweede Kamer eerder akkoord ging met het voorstel voor de Wet werken waar je wilt, heeft de Eerste Kamer dit verworpen. De Wet werken waar je wilt was een wijziging op de Wet Flexibel werken (Wfw).

Werknemersverzoek beoordelen naar 'redelijkheid en billijkheid'

Voor jou als werkgever zouden de wettelijke regels veranderen bij een verzoek van een werknemer voor een andere arbeidsplaats, als gevolg van een nieuw wetsvoorstel. Zo'n verzoek zou op dezelfde manier behandeld moeten worden als een verzoek tot wijziging van arbeidsduur of andere werktijden, op basis van 'redelijkheid en billijkheid'.

Dit wetsvoorstel ging niet alleen over het recht op thuiswerken, maar ook over het recht om op de werklocatie te werken. Het was in lijn met het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) over hybride werken. De SER benadrukte dat werknemers meer zeggenschap zouden moeten hebben over thuiswerken.

Juliëtte Röben
Juliëtte Röben Senior jurist arbeidsrecht
Specialist op het gebied van arbeidsrecht
Iedereen heeft te maken met het arbeidsrecht. Daarom moet het juridisch complexe element in elke situatie ook praktisch en toegankelijk worden gemaakt. Bovendien is het een rechtsgebied dat altijd in ontwikkeling is, waardoor het voor mij uitdagend vakgebied is en blijft. Naast het adviseren van ondernemers op het gebied van arbeidsrecht, houd ik mij ook veel bezig met het medezeggenschapsrecht. Naast adviseren, geef ik ook (graag) cursussen op beide gebieden.
Neem contact op