Toekomst­bestendig ondernemen met een gedragen strategie

Iedere ondernemer loopt tegen uitdagingen aan, onder meer op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en arbeidskrapte. Je wilt grip op de situatie. Een goede, duurzame bedrijfsstrategie helpt je toekomstbestendig te ondernemen én (langetermijn)doelen na te streven.

Herken­baar?

Iedere ondernemer loopt tegen uitdagingen aan. Herken jij je bijvoorbeeld in (één van) de volgende stellingen?

  • Je hebt moeite met het binden en boeien van medewerkers. 
  • Je maakt je zorgen over het kennisbehoud binnen je organisatie. 
  • Je wilt je voorbereiden op de rapportageverplichting (CSRD) die in 2025 ingaat.
  • Je denkt na over wat je met je opgebouwde vermogen gaat doen, privé en zakelijk.
  • Je wilt je structuur voorbereiden op een schenking of bedrijfsverkoop.
  • Je wilt je financiële administratie automatiseren & optimaliseren.

Een toekomstgerichte, gedegen strategie helpt je meer grip te krijgen op de situatie. Hieronder lichten we de uitdagingen op verschillende gebieden toe en nemen we je mee in een geschikte aanpak.

Uitdagingen

HR uitdagingen

Je organisatie blijft groeien, je kunt moeilijk medewerkers vinden en behouden (duurzame inzetbaarheid) en de werkdruk is hoog. Ondanks dat besteed je onvoldoende aandacht aan HR. Misschien door tijdgebrek, doordat er veel wisselingen zijn binnen je HR-afdeling of simpelweg omdat je (te) weinig kennis in huis hebt. 

  • Herkenbaar? Dan is het van belang om te kijken naar de positionering van HR binnen jouw organisatie. Niet alleen voor de korte, maar vooral voor de langere termijn. Want dáár haal jij echt voordeel uit.

Duurzaamheid

De CSRD is een verruiming van de bestaande EU Non Financial Reporting Directive (NFRD), die alleen verplicht is voor grote beursgenoteerde ondernemingen. De CSRD geldt voor alle - ook niet beursgenoteerde – grote ondernemingen en wordt vanaf boekjaar 2025 ingevoerd.

  • Ben jij hier al goed op voorbereid? Neem contact op met ons als je hier hulp bij nodig hebt.

Bedrijfsverkoop of schenking

Je wilt je als organisatie graag optimaal voorbereiden op veranderingen, denk bijvoorbeeld aan een schenking, bedrijfsverkoop of een toenemende inflatie.

  • Is je juridische en fiscale structuur daar wel flexibel genoeg voor? En welke gevolgen heeft de huidige opzet van de structuur voor je bedrijfsvoering? Een structuurcheck geeft je inzicht.

Financiële administratie optimaliseren & automatiseren

Ben je op zoek naar een (nieuw) softwarepakket voor je projecten, productie, handel of administratieve proces? Of wil je weten hoe jij je tijdsregistratie en personeelsadministratie efficiënter inricht?

  • Door het automatiseren en optimaliseren van de financiële administratie verkrijg je actueel inzicht. Het stelt je in staat efficiënter én effectiever te werken. Dit met als doel: jouw organisatie, klaar voor de toekomst. De implementatie van software vraagt om een gedegen aanpak. Heldere afspraken en tijdschema's zijn daarbij belangrijke sleutelwoorden. 

Opgebouwd vermogen

Als dga heb je vermogen opgebouwd in je onderneming en waarschijnlijk ook privé. Wat ga je doen met dit vermogen? Overdragen, groeien of in stand houden? En met welke strategie? Je wilt misschien wel eerder stoppen met ondernemen of je geld gebruiken voor het verduurzamen van je organisatie.

  • Wil je weten of je inkomen en vermogen in lijn ligt met je toekomstplannen? Of hoe je vermogen fiscaal optimaal kunt structureren? Wij sparren er graag met je over!

Wij staan naast je

Een duidelijke en gedragen strategie helpt je om op alle vlakken wendbaar te zijn en toekomstbestendig te blijven. Wij denken hierin graag met je mee. Wil je sparren over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op
medewerker de jong en laan