Nieuws

- Home
- Nieuws
Onze kennis helpt jou vooruit
Kies hieronder voor een nieuwsbericht waar jouw interesse naar uitgaat. Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.
-
Wisselend inkomen? De middelingsregeling stopt
Heb je een sterk wisselend inkomen? Dan is er de middelingsregeling. Helaas verdwijnt de regeling per 2025.
-
Hoofdelijke aansprakelijkheid fiscale eenheid voor btw reikt ver
Onder voorwaarden voor de omzetbelasting een fiscale eenheid vormen? Mogelijk ben je dan wel hoofdelijk aansprakelijk voor de btw-schulden van de fiscale eenheid.
-
Fiscale faciliteiten voor beleggen gaan mogelijk veranderen
Participeer jij in een fiscale beleggingsinstelling (FBI), een vrijgestelde beleggingsinstelling (VBI) of een Fonds voor gemene rekening (FGR)? Houd er dan rekening mee dat het kabinet voornemens is om de regelgeving aan te passen.
-
Voorlopig geen info meer uit UBO-register
De Kamer van Koophandel zal voorlopig geen informatie verstrekken uit het zogenaamde UBO-register. De KVK zet deze stap naar aanleiding van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.
-
ISO 27001 met positief resultaat afgesloten
Met ISO 27001 certificering voldoet ons managementsysteem rondom informatiebeveiliging aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging.
-
Ook transitievergoeding over overuren?
Hoe zit het met de hoogte van de transitievergoeding bij overuren? Wij nemen je mee.
-
Moet ik als ondernemer de CBS-enquêtes verplicht invullen?
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stuurt bedrijven met regelmaat enquêtes toe. Ben je eigenlijk verplicht om dergelijke enquêtes in te vullen?
-
Oppassen met vergoeden studiekosten kind dga
Hoe zit het met vergoeden studiekosten kind dga? De Belastingdienst maakte onlangs een voorbehoud bekend voor zover het studiekosten van een kind van de dga betreft. We nemen je mee.
-
Facturen voor horecaondernemers: 3 aandachtspunten
Als horecaondernemer kan je tegen complexe zaken aanlopen als het om je facturen gaat. Wij wijzen je op 3 aandachtspunten!
-
Betaald ouderschapsverlof in aangifte loonheffingen
Het aanvullend geboorteverlof en betaald ouderschapsverlof die je betaalt aan jouw werknemer moet je verwerken in de aangifte loonheffingen. Lees hoe dit werkt.
-
Update fiscale handleiding fiets van de zaak
De Belastingdienst heeft de handleiding over de fiets van de zaak geüpdatet. Lees meer over de speciale fiscale regeling en de nieuwe punten.
-
Aanzeggen tijdelijk arbeidscontract moet verplicht schriftelijk
Er geldt een aanzegplicht voor contracten voor bepaalde tijd met een looptijd van zes maanden of langer. Het doel hiervan is de werknemer tijdig duidelijkheid te bieden over het al dan niet voortzetten van de arbeidsovereenkomst.
-
Bedrijfsovername? Vergeet het concurrentiebeding niet!
Denk bij het sluiten van een koopovereenkomst ook altijd aan een concurrentiebeding en een bijbehorend boetebeding. Zo voorkom je dat de verkoper de belangrijkste concurrent wordt.
-
5 vragen en antwoorden over 0% btw op zonnepanelen
Vanaf 2023 geldt 0% btw voor de levering en installatie van zonnepanelen op en in de onmiddellijke nabijheid van woningen. De staatssecretaris beantwoordde een aantal vragen over de toepassing van het nultarief.
-
Grens aan aftrek periodieke giften
De aftrek van periodieke giften aan algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) is vanaf 2023 begrensd tot € 250.000 per kalenderjaar.
-
Lagere Aof-premie vanaf 2023
De Aof-premie gaat vanaf 2023 voor kleine werkgevers omlaag. Wat de nieuwe premie exact wordt, is nog niet bekend.
-
0% btw voor zonnepanelen op woningen vanaf 2023
Het kabinet heeft voorgesteld om vanaf 2023 0% btw te laten gelden voor de levering en installatie van zonnepanelen. Maar geldt dat voor iedereen?
-
Overname van bedrijf door vennoot of werknemer?
Je onderneming beëindigen zonder met de fiscus af te hoeven rekenen? Dit kan door het bedrijf geruisloos door te schuiven aan een vennoot of medewerker. Lees meer over de voorwaarden.
-
Aflossen belastingschuld corona vanaf 1 oktober 2022
Vanaf 1 oktober 2022 moet je de opgebouwde belastingschuld tijdens de coronacrisis aflossen, in beginsel in vijf jaar. Vóór 1 oktober 2022 ontvang je hierover bericht van de Belastingdienst.
-
Hoe zit het met btw bij aanschaf vakantiewoning?
Wil je een vakantiewoning aanschaffen? Hoe zit het dan met de btw als je die vakantiewoning verhuurt en ook deels zelf bewoont?
-
Als dga lenen van de bv: fiscale gevolgen
Als dga lenen van de bv heeft voordelen, zolang dit een zakelijk karakter heeft. Gebeurt dit niet, dan kan dit vervelende fiscale gevolgen hebben.
-
Tijdelijk soepelere saneringsakkoorden bij de Belastingdienst
Vanaf 1 augustus 2022 tot 1 oktober 2023 neemt de Belastingdienst in saneringsakkoorden genoegen met een lager uitkeringspercentage dan normaal.
-
Wat te doen met de leaseauto bij ontslag werknemer?
Verlaat een werknemer je bedrijf en in het bezit van een leaseauto? Dan moet het leasecontract voor de resterende periode worden afgekocht. Hoe kun je hier op inspelen?
-
Btw bij korte verhuur woonruimte
Is de verhuur van woonruimte voor een korte periode btw-vrijgesteld of btw-belast? Dit hangt af van een aantal voorwaarden. Lees welke dit zijn.
-
Premie Aof bij uitkering aanvullend geboorteverlof
Op welke manier verwerk jij de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) in de aangifte loonheffingen bij aanvullend geboorteverlof? Hier geldt de hoge premie Aof.
Op de hoogte blijven?
De ontwikkelingen gaan razendsnel. Zorg dat je bijblijft en ontvang daarbij gratis tips en inspiratie.
Door het invullen van je gegevens geef je de Jong & Laan toestemming voor het verzenden van de nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring.