Onze kennis helpt jou vooruit
Kies hieronder voor een nieuwsbericht waar jouw interesse naar uitgaat. Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.
-
Landbouwnormen 2022 bekend
De landbouwnormen voor het jaar 2022 zijn bekendgemaakt. Met behulp van deze normen kun je als agrarisch ondernemer de jaarwinst van het bedrijf bepalen.
-
KOR: Veelgestelde vragen
Wil je gebruikmaken van de kleineondernemersregeling (KOR) maar zit je nog met vragen? Wij hebben er een aantal voor je gebundeld én voorzien van een antwoord.
-
Groenbedekking 2023: tot maart op het land
Wil je de eco-activiteit ‘Groenbedekking’ inzetten voor de eco-regeling? Op de betreffende percelen moet tot en met eind februari de juiste groenbemester op het land aanwezig zijn.
-
Wanneer mag je arbeidsvoorwaarden eenzijdig wijzigen?
Als werkgever één of meerdere wijzigingen doorvoeren met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden van jouw werknemers? We leggen uit wat de mogelijkheden zijn.
-
Exacte rittenregistratie niet vereist bij bijtellingsregeling
Heb jij een auto van de zaak ter beschikking en kun jij overtuigend aantonen dat je niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden? Dan is een exacte rittenregistratie niet vereist.
-
Kan een renteloze lening aan een werknemer onbelast?
Wil je een renteloze lening aan een werknemer verstrekken? Dan kan dat onder voorwaarden belastingvrij. Welke voorwaarden? Wij leggen het uit.
-
Wisselend inkomen? De middelingsregeling stopt
Heb je een sterk wisselend inkomen? Dan is er de middelingsregeling. Helaas verdwijnt de regeling per 2025.
-
Hoofdelijke aansprakelijkheid fiscale eenheid voor btw reikt ver
Onder voorwaarden voor de omzetbelasting een fiscale eenheid vormen? Mogelijk ben je dan wel hoofdelijk aansprakelijk voor de btw-schulden van de fiscale eenheid.
-
Fiscale faciliteiten voor beleggen gaan mogelijk veranderen
Participeer jij in een fiscale beleggingsinstelling (FBI), een vrijgestelde beleggingsinstelling (VBI) of een Fonds voor gemene rekening (FGR)? Houd er dan rekening mee dat het kabinet voornemens is om de regelgeving aan te passen.
-
GLB 2023: rekening houden met bufferstroken
Voor de ‘Meststoffenwet’ is de invoering van de verplichte bufferstroken met een jaar uitgesteld. Dit geldt niet voor de conditionaliteit in het kader van het GLB.
-
Betaal voorlopige aanslag 2023 met dagtekening januari pas in 2023
Heb jij een voorlopige aanslag 2023 ontvangen met een dagtekening in januari 2023? Let dan op! De Belastingdienst kan eventuele vroegtijdige betalingen mogelijk niet verwerken.
-
Eco-regeling: benodigd aantal punten aangepast
Voor de eco-regeling moet je een bepaald aantal punten behalen. Om deelname aan de eco-regeling te stimuleren heeft LNV het aantal te behalen punten voor enkele thema’s verlaagd.
-
Voorlopig geen info meer uit UBO-register
De Kamer van Koophandel zal voorlopig geen informatie verstrekken uit het zogenaamde UBO-register. De KVK zet deze stap naar aanleiding van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.
-
ISO 27001 met positief resultaat afgesloten
Met ISO 27001 certificering voldoet ons managementsysteem rondom informatiebeveiliging aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging.
-
Aftrek btw alleen bij afgescheiden ruimtes?
Gebruik je je pand zowel voor belaste als vrijgestelde prestaties? Dan kun je de aftrek van btw alleen baseren op het werkelijke gebruik als de ruimtes in het pand zijn afgescheiden. Lees hoe dit zit.
-
Controleer je jaarlijkse beschikking Whk-premie
Controleer je jaarlijkse beschikking Whk-premie goed. Is er een onjuiste berekening gemaakt? Dan kun je binnen 6 weken bezwaar aantekenen.
-
Ook transitievergoeding over overuren?
Hoe zit het met de hoogte van de transitievergoeding bij overuren? Wij nemen je mee.
-
Moet ik als ondernemer de CBS-enquêtes verplicht invullen?
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stuurt bedrijven met regelmaat enquêtes toe. Ben je eigenlijk verplicht om dergelijke enquêtes in te vullen?
-
Oppassen met vergoeden studiekosten kind dga
Hoe zit het met vergoeden studiekosten kind dga? De Belastingdienst maakte onlangs een voorbehoud bekend voor zover het studiekosten van een kind van de dga betreft. We nemen je mee.
-
Kostenontwikkelingen in het wegvervoer 2022-2023
Het rapport kostenontwikkeling wegvervoer 2022-2023 is uitgebracht. In de rapportage zijn de kostenontwikkelingen over 2022 en de trends en ontwikkelingen voor 2023 opgenomen.
-
Hoogte basis- en vergroeningspremie 2022
De hoogte van de basis- en vergroeningspremie 2022 is definitief vastgesteld. Lees meer.
-
Facturen voor horecaondernemers: 3 aandachtspunten
Als horecaondernemer kan je tegen complexe zaken aanlopen als het om je facturen gaat. Wij wijzen je op 3 aandachtspunten!
-
Betaald ouderschapsverlof in aangifte loonheffingen
Het aanvullend geboorteverlof en betaald ouderschapsverlof die je betaalt aan jouw werknemer moet je verwerken in de aangifte loonheffingen. Lees hoe dit werkt.
-
Update fiscale handleiding fiets van de zaak
De Belastingdienst heeft de handleiding over de fiets van de zaak geüpdatet. Lees meer over de speciale fiscale regeling en de nieuwe punten.
-
Aanzeggen tijdelijk arbeidscontract moet verplicht schriftelijk
Er geldt een aanzegplicht voor contracten voor bepaalde tijd met een looptijd van zes maanden of langer. Het doel hiervan is de werknemer tijdig duidelijkheid te bieden over het al dan niet voortzetten van de arbeidsovereenkomst.